Спадат случаите на коронавирус и ОРЗ във Варна и областта

РЗИ Варна

Спадат случаите на коронавирус и ОРЗ във Варна. Това показват седмичните данни на Регионалната здравна инспекция (РЗИ). За периода 05.08.2022 г. – 11.08.2022 г. регистрираната в РЗИ – Варна остра заразна заболeваемост е следната:

Броят на регистрираните чревни инфекции е 39 случая, срещу 60 от предходната седмица. За тази седмица случаите са: 25 лица с ентероколит, 3 лица с колиентерит, 3 лица със салмонелоза, 7 лица с ротавирусен ентерит, 1 лице с вирусен хепатит. За сравнение за предходната седмица са регистрирани: 46 лица с ентероколит, 8 лица с колиентерит, 2 лица с дезинтерия, 1 лице със салмонелоза, 2 лица с ротавирусен ентерит и 1 лице йерсиниоза.

От въздушно – капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани за тази седмица 20 лица, представени от 20 случаи на варицела. За сравнение през предходната седмица тези инфекции са 19, представени от 2 лица със скарлатина и 17 лица с варицела.

Броят на регистрираните остри респираторни заболявания (ОРЗ) е следният: през настоящата седмица са регистрирани 100 броя ОРЗ, срещу 202 случая от предходната седмица. Не са регистрирани усложнения.

Регистрирани са 2 лица с ламблиоза – паразитологични случаи. Регистрирани са 8 лица ухапани от кърлеж, срещу 5 случая от предходната седмица.

Четете още: