Киро заговори за „диктатура“ със служебните кабинети: Цялата власт е в ръцете на един човек (ВИДЕО)

Киро и Асен

Снимка БГНЕС

Бившият премиер Кирил Петков започна да се опасява от диктатура и авторитаризъм, заради служебното правителството.

„Не трябва да позволяваме този институт на служебно правителство да продължава за повече от мандата, за който е решен. Самият институт на служебното правителство дава на един човек цялата власт. Опасността е, ако дадем цялата власт на един човек за дълго време, независимо кой е той“, посочи Петков, който също е бивш служебен министър.

Според него служебното правителство от една страна обаче било нещо хубаво – давало възможност на нови лица да излязат напред, да пробият през статуквото.

„Оптимист съм за следващия български парламент. Миналият парламент само 4 депутата не ни достигнаха, за да имаме 121 депутата. Аз вярвам, че с правилната кампания, правилното информиране, този път тези 4 депутата ще са от другата страна. Ако всички се обединим върху мисълта това да се достигне, вярвам, че е абсолютно възможно. Ако имаме тези 121 депутата ще продължим това, което започнахме“, надява се политикът от ПП.

По-притеснен Петков бил за ГЕРБ, които нямали бъдеще, докато Борисов е техният лидер.

„Ние няма да направим никаква коалиция с ГЕРБ, докато Борисов ги управлява. При него проблемът е много ясен – той е правил много грешки и според мен престъпления. Той няма как да позволи да се направи съдебната реформа, която на нас ни трябва, по една много проста причина – ако я направим, той ще влезе в затвора“, заяви Петков, по чиято заповед Борисов вече беше арестуван веднъж. Според съда – незаконно.

tribune.bg

Прочетете още:

Бойко Борисов в „Неохим“: Кирил Петков го пенсионираха за половин година. „Промяната“ уби България (ВИДЕО)