Кошмар! Малчугани на 8 и 12 г. вилняха на детска площадка, попиляха всички съоръжения за игра

Детска площадка.

Снимка rusemedia.com

Вечерта на 11 август 2022 г., прескачайки оградата на ЧДГ „Дъга Русе“, на територията на детската градина влизат момче и момиче на приблизителна възраст между 8 и 12 г., пише „Русе Медия“. В продължение на 2 ч. децата рушат съоръженията за игра, като първоначално ги местят, след което започват да ги чупят и блъскат. След себе си оставят камара с потрошени столчета, пейки, пързалки и изподрани къщички, катерушки и други детски играчки, предназначени за външна употреба.

Ръководството на детската градина се обръща с апел към родителите на подрастващите, нанесли материални и морални щети, да понесат отговорност за действията на децата си.

В ЧДГ „Дъга Русе“ се обучават над 120 деца, които разчитат на спокойна и пълноценна игра на открито през свободните часове. След акта на вандализъм, това е невъзможно, докато щетите не бъдат възстановени. Директорката на детската градина г-жа Лиляна Ангелова апелира родителите да поговорят с децата си кое е приемливо и кога играта излизаща извън контрол се превръща в престъпление. Вандализмът в детска възраст е предпоставка за изява на противообществени прояви и в по-зряла възраст. С деца с проблеми и проява на безпочвено агресивно поведение трябва да се работи старателно, за да не причиняват вреди на обществото.

След установяване на щетите в петък сутринта е сигнализирана полицията и са предприети действия по установяване самоличността на извършителите, както и на техните родители. Ръководството на детската градина прави всичко възможно за по-скорошното въвеждане в експлоатация на площадките, предназначени за приятни емоции на възпитаниците си.

Прочетете още:

Хороскоп за неделя, 14 август (ВСИЧКИ ЗОДИИ)