Нещо страшно се случи с мъж посред бял ден: Свлече се и колабира

Линейка в Девня

Снимка Андрей Андреев, "ВАРНА новини"

Вчера малко преди 12 ч. на градския площад “България” в Сандански мъж на видима възраст около 60 г. се свлече на земята и колабира, предаде „Струма.бг“.

Преминаващи две жени веднага се притекоха на помощ, вдигнаха главата на мъжа и звъннаха на тел. 112. За броени минути пристигна дежурният екип на Спешна помощ. Лекарят измери кръвното налягане и припадналият мъж бе закаран в болницата. От спешния екип заявиха, че това не е първият случай на колабирал санданчанин за деня. Кръвното налягане на мъжа се е повишило и явно това е причината за припадъка. Рязката смяна на температурата се отразява най-вече на хората с високо кръвно.

Припадналият мъж е настанен в неврологичното отделение на санданската болница, поясни дежурният лекар д-р Павлин Павлов. Поставен е на системи и ще остане за лечение няколко дни в болницата, каза неврологът д-р Павлов.

Той апелира към хората с високо кръвно налягане да не излизат в горещите дни, както и при рязка промяна на времето. Този период е най-опасен за хипертониците, заключи д-р Павлов.

Прочетете още:

Войната по пътищата: Здрави автомелета и изкривени ламарини в събота