Полицаите се видяха в чудо: „Камикадзе“ с БМВ иска да му отменят акта, бил „нечетлив“

кат

Млад шофьор с БМВ, хванат в крачка за лети по Асеновградско шосе, поиска да му бъде отменен акта, тъй като бил нечетлив.

Младежът е засечен да минава през полицейската камера със 116 км/ч. в началото на февруари. Ограничението в участъка било 50 км/ч., което означава, че е превишил с 66 км/ч. позволената скорост. Така се сдобил с глоба в размер на 800 лв. и с книжката си за срок от 3 месеца. Обжалвал санкцията чрез адвоката си. В жалбата се оплакал, че актът бил нечетлив, че е нарушено правото му на защита чрез това, оспорил и описаните факти по нарушението.

„Съдът намира, че макар и действително представения по делото препис да затруднява разчитането на всеки реквизит от АУАН, то правото на защита на жалбоподателя не е нарушено, доколкото същият е знаел за какво точно нарушение се ангажира отговорността му, тъй като на първо място е бил запознат със съдържанието му, а на следващо е попълнил декларация че е управлявал автомобила в посочения ден и час, като четливия оригинал на АУАН му е бил предявен за запознаване и същият го е подписал“, гласят мотивите на съда, произнесъл се по казуса преди броени дни. Магистратите не се съгласили и с останалите доводи на шофьора. В крайна сметка санкцията е потвърдена.

Решението може да се обжалва пред Административния съд в Пловдив, предава „Марица“.

Прочетете още:

Привлякоха към наказателна отговорност мъж за катастрофа със загинал непълнолетен на пътя Варна – София