Русия застраши Европа с ядрена гибел! Планира обстрел на Запорожката АЕЦ с военна техника под украински флаг

АЕЦ Запорожие

АЕЦ Запорожие

В ГУРМО (Главно управление на разузнаването към Министерството на отбраната на Украйна) предупреждават, че руските окупатори планират да извършат чудовищна провокация, като обстрелят Запорожката АЕЦ с военна техника под украински флаг. 

„Окупаторите обстрелват ЗАЕЦ от Воденое в Запорожка област и готвят провокации под украински флаг“, се казва в съобщението. 

Така например, при един от артилерийските удари на рашистите наскоро бе повреден първи блок на помпената станция на цеха за топлопроводни и подземни комуникации на централата, а следващ удар разруши част от противопожарната част, която отговаря за безопасността на Запорожката АЕЦ. 

„Едновременно с това окупаторите се опитват да създадат „картинка“ за собствената си пропаганда. С тази цел на територията на станцията са докарани два автобуса с хора за „масовка“, която трябва уж да покаже „местни жители и персонал“. Истинските местни жители и персоналът (на ядрената централа, бел. ред.) отказват да участват в подобни постановки“, се казва още в съобщението. 

ГУРМО отбелязва, че при навлизане в града, руските окупатори са разположили самоходна артилерийска установка „Пион“, на която има изписана с бяла боя буквата Z. „Но на САУ е издигнат синьо-жълтият украински флаг. Очевидно ще се опитат да използват тази провокация с цел да обвинят ВСУ“, отбелязват от украинското разузнаване. 

zonanews.bg

Прочетете още:

Тринадесет граждани са загинали при руски удари в близост до АЕЦ „Запорожие“