Асен Василев предлага на всички ПП, с изключение на „ДеБъ“ и ИТН

Асен Василев

Източник tribune.bg

„В понеделник или вторник ще стане ясно дали „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ ще се явят заедно на изборите. Ние не сме дясна партия, а центристка, що се отнася до това как да се разходват средствата на страната. Целта на изборите е да се сформира мнозинство, което ясно да заяви, че няма да работи с Бойко Борисов, че ще спре всички кражби. Въпросът е как тази цел може най-добре да се постигне“, каза пред БНР Асен Василев, съпредседател на „Продължаваме промяната“, бивш вицепремиери и министър на финансите.

Той допълни, че партиите трябва да се изчистят от хора с корупционен интерес.

„Ако някой го е страх от институциите – или е направил нещо грешно, или не трябва да е в тази игра“.

Василев увери, че ако ИТН влязат в парламента, ПП няма да се коалира с тях.

„Мисълта за българските граждани и прагматичният подход минават над идеологическите проблеми“.

Асен Василев подчерта, че правителството не се е отказвало от договора с „Газпром“ по правилата, по които е бил сключен:

„С „Газпром“ продължаваме да имаме договор и всеки ден сме изпращали заявка за получаване на количества. Няма един договор в Европа, по който „Газпром Експорт“ да си изпълнява задълженията. Газ ще има“.

Във връзка с отношенията между ПП и президента Румен Радев заяви: „След смяната на Николай Павлов като директор на „Булгаргаз“ и заради отнетия допуск на Сотир Цацаров като председател на КПКОНПИ започна охлаждане в отношенията ни и те станаха стриктно институционални… Никога не сме били формирани като президентска партия“.

Той насърчи служебния кабинет – ако види нещо нередно, да го коригира.

Прочетете още:

Тошко: Киро продължава да лъже! Има огромно желание за власт