Разкриха подробности за убийството на швейцарския бизнесмен

полиция

Районната прокуратура в Перник и полицията дадоха подробности за убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге във вилното селище „Делта хил“ край пернишкото село Кладница

Припомняме, че Ланге беше открит в гаража от неговата съпруга. Именно тя е подала сигнал в полицията. Бизнесменът отдавна живее и работи в България. Заедно с втората си съпруга, която е българка, притежавали завод за силиконови изделия в пернишкия квартал „Мошино“, продаден преди няколко години на шведска компания.

„Сигналът е получен на 11 август в 20,30 ч. и са предприети незабавни действия – оглед и разпити. Самият интензитет на случая предполага промяна с часове на самото развитие на случая. Назначени са много експертизи, които ще дадат яснота за спецификата на деянието“, това заяви старши комисар Павел Млеканов, директор на Областна дирекция МВР – Перник.

Сутринта се появи информация, че има задържан мъж, който е заподозрян по случая, но той не потвърди това. От прокуратурата също заявиха, че на този етап няма задържано лице, тъй като доказателствата, събрани до момента, не установяват съпричастие на което и да е било конкретно лице. Няма и повдигнати обвинения, посочи говорителят на Окръжната прокуратурата в Перник прокурор Албена Стоилова.

До момента са разпитани около 5-6 лица по досъдебното производство, посочи Стоилова.

„Констатирано е нараняване в белия дроб при огледа на трупа, възложени са експертизи, от заключенията на които се очаква да стане ясно как е причинено нараняването и дали това нараняване е причина за настъпване на смъртта“, допълни говорителят на Окръжната прокуратурата.

zonanews.bg

Прочетете още:

Наглост: Пийнала полицайка отказала тест за алкохол