Слушайте Волгин – гласа на Путин в България

Минчев, Путин, Волгин

Колаж "ВАРНА новини"

Огнян Минчев, коментар във „Фейсбук“:

Политически НЕкоректно е да бъдете финансирани от Америка за България, от Европейската комисия, или от каквито и да е други международни организации, които предлагат работа по определени теми. Те публично обявяват конкурси за проекти по темите, които финансират.

Избират победителите в тези конкурси. Контролират до стотинка разходването на средствата, които отпускат и обявяват отчетите, които получават.

Целият този процес – от обявяването на темите и конкурсите, оповестяването на резултатите – докладите от свършената работа, до отчитането на разходените средства е ПУБЛИЧЕН и съобразен изцяло със ЗАКОНА. Затова хората, които реализират тези проекти могат да бъдат обсъждани и обявявани за всякакви – включително за „агенти на чуждо влияние“ (понятието е заслуга на режима на Владимир Путин в Москва).

Политически КОРЕКТНО е да бъдеш финансиран с пликчета и куфарчета от руски газови и нефтени корпорации, които подбират своите лобисти и пропагандатори изцяло НЕПУБЛИЧНО, тайно, по логиката на агентурната дейност. Парите, които лобисти и пропагандатори получават – включително в националните обществени медии, радио и телевизия – се дават скрито, неформално, не подлежат на деклариране и на данъчно облагане.

Тези пари не съществуват в правната и институционалната система на обществото и държавата. Затова за тях няма доклади, към ползвателите им не се нагнетява публична завист, а целите, които преследват донорите на тези пари – изцяло чужди и във вреда на България – не стават публично известни никому.

Тези лобисти и пропагандисти НЕ МОГАТ да бъдат обвинени, че са „агенти на чуждо влияние“. Тяхната работа е нелегална и засекретена – под контрола на чуждата кремълска агентура в България.

Слушайте предаването на Петър Волгин Политически НЕкоректно всяка събота от 12:15 до 14:00 часа по радио Хоризонт. Радиото, за което вие редовно плащате данъци. Публично ги плащате. Но не можете да определите кой и по какъв начин да се възползва от тях.

По принцип вашите данъци би трябвало да се изразходват в обществена полза…

Прочетете още:

Русия застраши Европа с ядрена гибел! Планира обстрел на Запорожката АЕЦ с военна техника под украински флаг