Никола Минчев: Не сме взели решение за общо явяване с „Демократична България“, според социолози това ще ни донесе спад

Никола Минчев

Снимка БГНЕС

„Все още не сме взели окончателно решение дали ще се явим заедно с ДБ на изборите. Очакваме окончателни резултати от проучването, което правим ние. Лек спад показват други проучвания при евентуално наше явяване с ДБ, но чакаме и нашата социология”. Това заяви Никола Минчев от „Продължаваме промяната” пред БТВ.

По думите му е възможна коалиция дори при положение, че и двете партии се регистрират самостоятелно за предстоящите избори.

„И за ДБ и за ПП най-важното е да спечели максимален брой депутати. В крайна сметка това не е въпрос на лично усещане, а на стратегия за печелене на най-голям брой депутати”, допълни той.

Минчев обобщи, че всички парламентарно представени партии, които имат съзнание за реформи, без задни мисли са техни бъдещи партньори.

Според него още не са ясни водачите на листи на ПП.

„Това не са решени въпроси, защото сме на много ранен етап за повдигане на въпроса за листите. Бойко Рашков беше един от нашите министри и не виждам нищо странно той да бъде част от тях. И може би –да ще бъде. Отцепниците от ИТН са влезли с идеята да се борят против статуквото и те ще бъдат наши партньори, а дали всички ще бъдат в нашите листи- не мога да кажа”, допълни Минчев.

Запитан дали според него има реваншизъм отстрана на служебния кабинет на Радев, Минчев отговори:

„Действително Кирил Петков и Асен Василев стартираха политическия си живот чрез служебното правителство, но това никога не е значело, че ние сме президентска партия и че не трябва да се еманципираме”.

От Tribune.bg

Четете още: