Долу Русия! Въоръжените сили на Украйна нанесоха удар лично срещу Путин

Путин и Шойгу

Снимка РИА "Новости"

Успехът на въоръжените сили на Украйна в унищожаването на щаба на частната руска армия „Вагнер“ в окупирания град Попасна (Луганска област) е удар лично за Владимир Путин. Това каза руският публицист Андрей Пионтковски пред Канал 24.

Експертът коментира и присъствието на вагнеровци в друга част на Украйна – в Херсонска област. Според него от военна гледна точка трябва да го напуснат. „От военна гледна точка сега е целесъобразно руският Генерален щаб да изтегли тази група вагнеровци от десния бряг, тъй като тя е уязвима, няма ресурси и може да бъде унищожена“, обясни Пионтковски.

Говорейки за атаката срещу базата на „Вагнер“ в Попасная и възможното унищожаване на нейния лидер Пригожин, публицистът предположи, че това ще бъде силен удар за Путин, като унищожаването на крайцера „Москва“ или неотдавнашните експлозии на летище в Крим. Според него това ще е силен психологически удар за руския президент. Според него дислоцираните в Попасна вагнеровци могат да имат отношение към зверствата над украински затворници в Еленовка.

pik.bg

Прочетете още:

Русия застраши Европа с ядрена гибел! Планира обстрел на Запорожката АЕЦ с военна техника под украински флаг