Кънчо Стойчев: Избирателите ще имат нов любимец, само ако на вота се включи Лили Иванова

Кънчо и Лили

Колаж "ВАРНА новини"

„Няма да имаме масова любов към нов политически субект, защото не се вижда нищо на хоризонта, освен ако Лили Иванова не се кандидатира. Това е рамките на шегата, но до момента нито един социолог не е регистрирал подобно явление. Освен това, не бива да забравяме, че ни остават броени седмици до изборите. Още сме в отпускарски период и чак към 5-10 септември се завръщат хората от пътуване. Ще имаме много къса и сбита кампания, а и няма възможности за крупни политически маневри или за поява на някакви нови неща“.

Това заяви социологът Кънчо Стойчев пред БНР.

Той коментира и прогнозите на социолозите на последните избори, които предричаха ГЕРБ да спечели парламентарния вот, но накрая „Продължаваме промяната“ стана първа политическа сила.

„Разбира се, че отново може да се допусне подобна грешка. Когато става дума за социология, винаги трябва да имаме предвид, че изследванията са със степен на достоверност плюс-минус 3%, което прави общо отклонение от 6 на сто. Всички социологически изследвания, които попаднат в този интервал, са коректно направени. Социологията не е магьосник и не може да улови мъничките разлики от 2%. Ако имаше абсолютна точност, нямаше да има нужда да правим избори“, добави Стойчев.

Прочетете още:

Нинова в обяснителен режим: Президентът не ме е канил за разговори, винаги сме го защитавали