Спортното министерство проверява тотото и НСБ, управлявани от близки на Руди Гела

Лечева и Руди

Колаж "ВАРНА новини"

Министерството на младежта и спорта ще извърши проверки за работата на държавните търговски дружества Национална спортна база (НСБ) и Български спортен тотализатор (БСТ). Това стана ясно на пресконференция, на която Лечева представи екипа си и приоритетите в работата, съобщава Tribune.

„Виждаме проблеми във функционирането на дружествата. Българският спортен тотализатор е много важен за финансирането на федерациите, анонсира се рекорден бюджет, което не е точно така. Проблеми има и по отношение на базите, дружеството Национална спортна база, което стопанисва всички важни бази за подготовка“, коментира Лечева.

Начело на двете дружества отцепникът от ИТН Радостин Василев сложи свои приближени. Начело на БСТ е Александър Тодоров, а НСБ се ръководи от Венцислав Петков.

„Ще има нарочна пресконференция, за да покажа състоянието на всичко, което ви интересува – разходването на средства, дейностите на министерството и състоянието на базите“, каза още Лечева.

Тя бе категорична, че нейна основна цел е осигуряването на максимално спокойствие на всички спортисти.

„Само след две години е олимпиадата в Париж и всички спортове, които ще участват там, са започнали интензивна подготовка“, каза Лечева. Беше добавено, че е важно финансовото обезпечаване на подготовката на всички спортисти, за да „могат те да мислят само за спортния резултат“.

Според нея е необходим диалог с федерациите, който е бил прекъснат в последно време.

Лечева си постави за цел оценка на държавните спортни училища. „За три месеца чудеса не могат да се направят, но оценка на спортните училища, държавните, е много важна“.

Прочетете още:

Ген. Гном „смъкна гащите“ в ефир: Мнозинство само с ПП! Призовавам ги!!