Гълъб Донев: Войната на пътя е безумие, с което можем да се справим заедно

Гълъб Донев

Снимка БТА

Служебният премиер Гълъб Донев започна днешното заседание на Министерския съвет с благодарности към всички, „които в неделя вечер добавиха в своя личен дневен ред, преодоляване на трагедията, която можеше да предизивка катастрофиралия автобус на АМ „Тракия”.

„Когато се обърне колата пътища много” – заяви Донев като цитира добре познатата българска поговорка.

„При инцидента с преобърналия се автобус видяхме, че пътят е един и заедно можем да се справим. Катастрофата събра различни хора по професия, местоживеене, по възраст, дори и по възгледи. Впечатлен съм от светкавичната реакция на всички, които не подминаха инцидента, мислейки си „Това не е моя работа”. Представителите на институциите показаха рядко срещан синхрон”, добави служебния премиер. Донев изброи поименно лекарите, които са били на 219-ия километър на магистралата и са проявили човечност.

Той благодари и на институциите, местните власти в Стара Загора, на спешна помощ, пътна полиция, които са се отзовали на инцидента.

„Войната на пътя е безумие, с което можем да се справим заедно. От МВР очкавам строг контрол. Да обърнем внимание на живота, ако го направим – ще следваме закона вътре в нас”, каза още министър-председателя.

Първа точка в заседанието на МС ще бъде преодоляване на бедственото положение в община Своге.

От Dnesplus.bg

Четете още: