Представят зрелищния спектакъл „Летящият Бах“ във Варна

Танцьори на брейк

Световни шампиони по брейк пристигат във Варна със зрелищно шоу по музика на Йохан Себастиан Бах. Представлението ще бъде на 20 август от 20,30 ч. в Летния театър. Спектакълът „Летящият Бах“ е носител на специалната награда на престижните отличия Echo Klassik. Той представя единствена по рода си сценична версия на „Добре темперирано пиано“ от Й. С. Бах, в която елегантната музика на класическата композиция намира своя интерпретация в експлозивните движения на брейка, придружени с мултимедийни ефекти.

Зад „Летящият Бах“ стоят четирикратните световни шампиони по брейк от берлинската компания „Flying Steps” („Летящите стъпки“) и немският диригент и режисьор Кристоф Хагел. Той е известен с новаторския си подход към класическата музика в търсене на диалог със съвременната градска култура. „Летящият Бах“ е първият му проект между класическа музика и брейк танци, който вече над 10 години не слиза от световните сцени. Нота по нота, стъпка по стъпка, с пиано, клавесин и електронен бийт, както и с множество визуални ефекти спектакълът разказва съвременна любовна история.

Атрактивното шоу поставя финален акорд на юбилейната програма на 30-ия международен театрален фестивал „Варненско лято“ и е част от програма „Интермецо“, която се осъществява съвместно с Международния музикален фестивал „Варненско лято“.

Четете още: