Рецепта на деня: Царевичен хляб с чия

Хляб с чия

Източник: Recepti.gotvach.bg.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • айран – 300 мл
  • олио – 2 с.л.
  • сол – 1 с.л.
  • захар – 1 ч.л.
  • царевично брашно – 250 г
  • бяло брашно – 250 г
  • суха мая – 7 г
  • чия – 2 с.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Рецептата е изпълнена в домашна хлебопекарна Silver Crest.

Намазвате кошницата с олио заедно с бъркалките. Изсипавате вътре айрана.

Добавяте солта, захарта и олиото, след което слагате двете брашна, добре е да са пресети заедно.

Най-отгоре изсипвате сухата мая и чията. Настройвате на програма 2 френски хляб, средна степен на препичане и тегло 1 кг и стартирах.

Хубаво е да се намаже отгоре царевичният хляб с малко олио, когато се махат бъркалките, така ще има по-лъскава коричка.

От recepti.gotvach.bg

Четете още: