Христо Алексиев: Не е проблемът в осигуряването на газ, а в цената

газ

„Не е проблемът в момента осигуряването на количествата газ, а на каква цена ще бъде направено това. Това каза по време на брифинг служебният вицепремиер по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, който днес се срещна с министъра на строителството, транспорта и инфраструктурата на Сърбия Томислав Момирович.

„Нашата цел е да осигурим необходимите количества газ на най-добрата и оптимална цена, защото тя се плаща от всички нас – от бизнеса и от хората. Идеологията не храни хората, нито топли хората, нито помага на индустрията да работи“, каза още Алексиев.

Христо Алексиев припомни приоритетите на служебния кабинет в енергетиката – интерконекторът с Гърция, за да може оттам да получаваме количествата евтин азерски газ, финансовото стабилизиране на „Булгаргаз“, намиране на необходимите количества газ и търсене на най-добрата цена за бита и за бизнеса.

„Работим по този въпрос, следващата седмица ще имаме резултати и по него“, посочи Алексиев.

„Превозвачите са дали техните предложения за ТОЛ системата, темата е коментирана с МРРБ и с АПИ. До три седмици ще имаме конкретно предложение за по-добро структуриране на ТОЛ системата, за да може да работи в полза на българските превозвачи“, добави Алексиев.

От Tribune.bg

Четете още: 

Започва нова масирана акция на КАТ