Липса на пари бави програмата за ремонт на спешни центрове към болници

Меджидиев

Снимка: БГНЕС

Програмата за ремонт на спешни центрове към болници се бави поради липса на пари. Това обяви в Бургас министър на здравеопазването Асен Меджидиев след проверки в четири държавни болници – две в Сливен и по една в Стара Затгора и в Бургас:

„На много от местата въобще не започнал, въпреки спечелени обществени поръчки. На някои от другите места е започнал, обаче поради промяна в цените на строителни материали, ток и всякакви останали консумативи, самите строители имат претенции и на някои места са спрели тези ремонти.“

За целта до края на годината трябва да бъдат осигурени 6 милиона лева, а през следващата държавата трябва да отпусне нови 40 милиона, каза здравният министър Асен Меджидиев.

Министърът обяви още, че до 10 дни в двата големи курорта Слънчев бряг и Златни пясъци ще бъдат разкрити пунктове на Спешна помощ, които ще работи 24 часа в денонощието, който да поддържат спешността в летните месеци.

„В момента се сключват договорите и се осигуряват помещения“, допълни Меджидиев.

По думите му в момента Южното Черноморие се обслужва от 5 линейки, базирани в Бургас и три в Созопол, Приморско и Царево, предаде БНР.

 

Прочетете още:

Шишков: Последните месеци са спрени големите инфраструктурни обекти, интерконекторът е строеж