BIRD.BG: Сянката на Митрофанова зад скандалните назначения в енергетиката

ВАРНА новини лого

Елеонора Митрофанова, снимка rs.gov.ru

Сянката на скандалния руски посланик у нас Елеонора Митрофанова изплува зад спорните служебни  назначения в Министерството на енергетиката. За това разказва на фейсбук страницата си разследващото издание BIRD.BG.

Според негови източници „На 4 и 5 юни 2022 г Румен Радев е на посещение в Атон. Докато Президентът е в Света Гора, на съседния ръкав Ситония се провежда една важна среща.

Руският посланик Митрофанова и български политици от БСП се срещат в курорта Порто Елеа, който е собственост на брата и на сина на министъра на спорта Весела Лечева чрез фирмата M.V.P. HOLIDAYS – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ 

Имената на тези политици се знаят от ДАНС и за срещата е докладвано на Президента и на Премиера като заплаха за националната сигурност.

BIRD.BG също разполага с имената им.

Връзката между тази среща и назначенията на Румен Радев в сектора „Енергетика“, а и на самата Лечева като министър, също е очевидна.“

Изданието обещава скоро подробности за интерсната среща, потвърждаваща усещането, че Кремъл чрез Митрофанова кадрува в губернията.

Прочетете още:

Според ПП – осигурили 80% от газа. Според служебния кабинет – 2/3 само за октомври