Рецепта на деня: Свински кебап с домати и лук по селски (от тефтерчето на баба)

ВАРНА новини лого

Източник Баш Майстора, gotvach.bg

Продукти:
свинско месо – 500 гр., бут
домати – 300 гр., обелени и нарязани
лук – 2 глави
шарена сол – 1 ч.л.
сол и черен пипер – на вкус
олио – 5 с.л.
вода – 1.ч.ч

Приготвяне:
Нарежете свинския бут на парчета и го сложете в подходящ дълбок тиган с капак.

Добавете цялото количество вода, сложете капака на тигана и включете котлона на средна степен. Месото ври и се задушава, така става крехко и сочно.

Когато водата намалее, сложете олиото да се пържи, като периодично разбърквайте, сложете предварително нарязания лук и доматите нарязани на кубчета. Готвите свинското по селски, докато се сгъсти сосът.

Добавете сол, шарена сол и черен пипер в селския кебап – всичко на вкус. Поръсете с магданоз и налейте чаша червено вино.

Добър апетит!

P.S.: Можете да добавите праз и гъби към ястието по Ваш вкус.

Прочетете още:

Канела, мента и джинджифил – отлични помощници при отслабване