50% намаление от билета за влак за учащи

ВАРНА новини лого

Снимка: Андрей Андреев, ВАРНА новини.

Всички учащи на възраст до 26 години, включително ученици, студенти и докторанти (в редовна форма на обучение) имат право да пътуват с 50% намаление от редовната цена на билета във втора класа на всички пътнически и бързи влакове. Това съобщиха от пресцентъра на Българските държавни железници (БДЖ).

За да се използва отстъпката, трябва да се закупи карта „Учащ“, което може да стане във всички жп гари и бюра в страната срещу снимка и уверение от съответното учебно заведение. Картата се издава веднага и на място, а цената й е 1,00 лев. Тя ще е валидна до 30 септември на следващата година.

С карта „Учащ“ БДЖ предлага допълнителни преференции за всички ученици и студенти – срещу нея може да се закупи абонаментна карта за един или три месеца с 50% отстъпка.

Учащите на възраст до 26 навършени години ползват допълнителни намаления и при пътувания в група от минимум 10 души.

За улеснение на учебните заведения, националният железопътен превозвач предлага унифициран формуляр за заявка за групово пътуване.

В 2347 училища и в 1799 детски градини в страната днес започва новата 2022/2023 учебна година. Над 57 000 първокласници тръгват на училище на днешния 15 септември, а близо 717 000 са всички ученици, които ще се обучават през учебната 2022/2023 година.

Четете още: