Лодка с мигранти потъна в Егейско море

мигранти

iStock/Getty Images

Турската брегова охрана съобщи, че петима души са открити мъртви днес, след като лодката им потънала в Егейско море, предаде Асошийетед прес.

Лодката, превозваща 20 души, е потънала край бреговете на западния окръг Измир рано днес, според съобщение на бреговата охрана. Четиринайсет души са били спасени. Продължава издирването на един изчезнал, в което участват четири плавателни съда на бреговата охрана, водолазен екип и хеликоптер.

По на юг тялото на друг мигрант беше извадено от морето близо до туристическата дестинация Бодрум в окръг Мугла. Турската брегова охрана заяви, че е забелязала гумена лодка снощи и е задържала 12 мигранти и предполагаем трафикант.

Мигрантите са заявили, че четирима души са паднали в морето, когато лодката се опитвала да избегне бреговата охрана. Спасителите са открили трима оцелели и тялото на четвъртия мигрант.

Мигрантите се опиват да влязат в Европейския съюз, напускайки нелегално Турция с надуваеми или други лодки и предприемайки опасно пътуване до гръцките острови в Егейско море.

dariknews.bg

 

Прочетете още: 

Гонка между полицията и автобус с мигранти на магистрала „Тракия”