Съюзът на офицерите от резерва „Атлантик“ проведе среща във Варна

Среща на съюза на офицерите от резерва "Атлантик"

Кметът на Варна Иван Портних поздрави участниците в кръглата маса на тема „Стратегии в модернизацията и развитието на ВМС на България – историческа справка, необходими способности, въоръжение и бойна техника, трансформация и модернизация“, която бе проведена във Варна. Организатор на събитието е Съюзът на офицерите от резерва „Атлантик“, с подкрепа на Министерството на отбраната, а домакин – ВВМУ „Никола Вапцаров“. Специален гост на събитието бе военноморският аташе на САЩ – капитан I ранг Клейтън Шейн.

„Уверен съм, че събитие от подобен ранг дава възможност за обсъждане на различните възможности да превъоръжаването на Военноморските ни сили и потвърждаването на важните за страната ни стратегически партньорства в областта на сигурността и отбраната“, заяви кметът Иван Портних при откриването на форума и припомни, че именно във Варна започна строителството на първия от двата нови многофункционални модулни патрулни кораба за Военноморските ни сили. Той подчерта, че съюз „Атлантик“ с целия си ресурс от експерти и стратези има потенциал да участва активно както в разработването на различни стратегии, свързани с отбраната на страната, така и в информираността на обществото за необходимата модернизация и превъоръжаване на българската армия. Приветствия към участниците отправиха командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, началникът на ВВМУ „Никола Вапцаров“ флотилен адмирал Боян Медникаров, представители на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“.

Докладът с всички предложения, направени по време на срещата, ще бъде предоставен на президента, министерството на отбраната и на бъдещия парламент, заявиха организаторите.

Среща на съюза на офицерите от резерва "Атлантик"

Иван Портних

Среща на съюза на офицерите от резерва "Атлантик"

Среща на съюза на офицерите от резерва "Атлантик"

Среща на съюза на офицерите от резерва "Атлантик"

Четете още: