Долу Русия! НАТО потвърди подкрепата за Украйна и през зимата

Знаме на НАТО.

Зимата идва, но това няма да повлияе на военната подкрепа на НАТО за Украйна. Това заяви ръководителят на Военния комитет на НАТО Роб Бауер, откривайки срещата на началниците на генералните щабове на НАТО в Естония.

Изказването му бе излъчено от пресслужбата на алианса.

„Страните от НАТО ще подкрепят украинската армия толкова дълго, колкото е необходимо. Зимата идва, но нашата подкрепа ще остане непоколебима“, каза Роб Бауер.

В същото време той недвусмислено заяви, че НАТО ще защитава само своите граждани: „НАТО има свещена задача да защити 1 милиард души, живеещи на земята на алианса. Винаги планирайте и се подготвяйте за бъдещето и очаквайте неочакваното“.

Срещата на началник-щабовете на НАТО в Естония бе посветена на помощта за Украйна, разширяването на военното присъствие на НАТО по границите с Русия, включително като част от изпълнението на нов план за конфигурацията на бойни сили от бригадно ниво във всяка от граничните страни на алианса, където в бъдеще могат да бъдат разположени в дивизии. Тази концепция беше одобрена на срещата на върха на държавните и правителствените ръководители на алианса в Мадрид през юни тази година. 

БГНЕС

Прочетете още:

Долу Путин! Пригответе се за разпадането на Русия, може да се окаже катастрофа