Влакче с пиян шофьор се заби в магазин край морето – чужденка е с опасност за живота (ВИДЕО)

Влакче.

Снимка БТА\свободен сайт

Атракционно влакче с три прикачени вагона, с варненска регистрация, се е блъснало днес в магазин – супермаркет „Фея“, разположен на партерния етаж на кооперация до х-л „Планета“ в Слънчев бряг, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. Сигналът за инцидента е постъпил по обяд в 12.12 ч. в районно управление – Несебър.

Композицията е управлявана от 60-годишен мъж от Димитровград. В резултат на пътния инцидент е пострадала клиентка в магазина – 63-годишна британска гражданка, която е с политравма, с опасност за живота, е откарана към УМБАЛ Бургас. Водачът на влакчето е тестван за употреба на алкохол, като дрегера отчел – 1.10 промила. Работата по случая продължава.

Информирани сме за инцидента и имахме екип на място до минути след случая. Към момента атракционното влакче вече не е в района инцидента и е репатрирано, съобщиха от „Слънчев бряг“ АД.

По договор влакчетата са отдадени на фирма, която оперира по предварително одобрена транспортна схема. Фирмата наемател има задължение и отговорност изцяло за извършването и обезпечаването на тази дейност, както за безопасност и при възникване на щети.

Ръководството на „Слънчев бряг“ АД следи за състоянието на пострадалия турист чрез представители на туроператора, съобщиха от дружеството.

Гледайте видео от „На морето“:

dnes.dir.bg

Прочетете още:

Трагедията е неописуема! Стана ясно кой е удавникът на Северния плаж