Варненец спечели националния шампионат по маратон в Кюстендил

Медалисти.

Снимка Пресфото БТА\свободен сайт

Исмаил Ссенанджи от „Евър“-Варна спечели националния шампионат по маратон в Кюстендил с време от 2:26:37 часа. Втори се класира Мирослав Спасов от СК „Атлет“ – Мездра с 2:27:49 часа. Трети е ветеранът Шабан Мустафа от ОСКЛА „Шампион“, който финишира за 2:30:46 часа.

При жените първа стана Маринела Нинева от“ Локомотив-Дряново“ с време от 2:47:29 часа. Втора се класира Надежда Ангелова от СК „Младост 2012“ Благоевград с 3:03:31 часа. Трета е Елена Димитрова – „Локомотив-Дряново“ и време от 3:06:28 часа.

Маратонът в Кюстендил бе и Балкански шампионат в тази дисциплина. При мъжете шампион стана Онур Арас от Турция с резултат от 2:26:06 часа. Резултатът на Арас му бе достатъчен и за победа в самия маратон. Мирослав Спасов от СК „Атлет“ Мездра е втори, а трети е друг представител на Турция – Ахмед Алканоглу с постижение от 2:27:51 часа.

При жените на първо и второ място в Балканския шампионат се класираха Маринева Нинева и Надежда Ангелова.

Стотици се включиха в третото издание на маратона и полумаратона в Кюстендил днес. Стартът беше даден кмета на община Кюстендил Петър Паунов, който се включи и в масовото бягане с дистанция 2 километра.

Третото издание на надпреварата включва бягане по класическата дистанция от 42,195 километра, полумаратон на 21 километра и 2 километра за любители. 

Маршрутът на маратона започва от Кюстендил и преминава през селата Слокощица, Граница, Берсин, Нов чифлик, Гирчевци, Жабокрът и Ябълково след което се връща в Кюстендил. Наградният фонд за различните категории в маратона и полумаратона е 20 000 лева.

БТА

Прочетете още:

ПСК „Черно море” е отличник на детски плувен фестивал