Откриха новата сграда на „Карин дом“ във Варна

откриване Карин дом

Източник: LiveVarna

Новият терапевтичен комплекс на „Карин дом“, който се намира на бул. “Цар Освободител” 86 А, бе официално открит днес от кмета на Варна Иван Портних, Борислава Черкезова – изпълнителен директор на Карин дом, Мая Донева –  бивш директор на дома, както и представители на най-големите спонсори на обекта -„Велукс“ и „Планекс“ . Събитието бе посветено на основателя на Карин дом – Иван Станчов, чиято дъщеря Теодора бе специален гост на събитието.

„Вълнуващо е да се види резултата от един проект, който започнахме заедно преди година и половина. Поздравявам екипа на „Карин дом“, който всеотдайно и упорито постигна целта си – създаване на модерно пространство, което дава нови възможности за работа с децата със специални образователни потребности. Благодаря сърдечно на всички – на Мая Донева, на Борислава Черкезова, на архитектите, проектантите, изпълнителите, на всички дарители – за вярата, куража и за големите сърца! Сигурен съм, че г-н Иван Станчов щеше да бъде щастлив. Община Варна винаги ще бъде партньор на „Карин дом“ в мисията да осигурява комплексни услуги за най-уязвимите малки наши съграждани и техните родители“, заяви кметът Иван Портних. Той получи специален сертификат за признателност от „Карин дом“ – за щедрата подкрепа и дългосрочен ангажимент на Община Варна към социалния център. 

Новата сграда е с обща площ от 2 890 кв. м и построена върху парцел, дарен от Община Варна. Тя се състои от едно подземно ниво, три надземни етажа и покривна тераса. В комплекса са разположени зали за физиотерапия и хидротерапия, център за ранна интервенция, Монтесори център и детска демонстрационна кухня, стаи за диагностика, за индивидуална и групова терапия, модерна сензорна зала, медицински център, обучителни зали и административна част, вътрешен двор с две детски площадки.

 

Прочетете още: 

ПСК „Черно море” е отличник на детски плувен фестивал