Рецепта на деня: Добруджански мекици със сода

Добруджански мекици със сода

Източник: Recepti.gotvach.bg.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • кисело мляко – 1 кофичка (400 г)
  • яйцa – 2 бр.
  • сода бикарбонат – 1 с.л.
  • захар – 1 с.л.
  • сол – 1 с.л.
  • оцет – 1 с.л.
  • олио – 4 с.л.
  • брашно – около 1 кг

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Киселото мляко с яйцата, хлебната сода, захарта, оцета и олиото се разбъркват добре. Брашното се пресява и в него се прави кладенче. В него се изсипват останалите течни съставки.

Омесва се средно твърдо тесто, което се намазва с олио. От тестото се взема малко с намазнени ръце, опъва се до получаване формата на мекица, и се поставя в силно сгорещено олио, за да се изпържи.

Консумират се със сирене или се поръсват се с пудра захар или сладко.

От Recepti.gotvach.bg

Четете още: