Само ГЕРБ може да спаси бизнеса в България след кризата, оставена от „Промяната“ (ВИДЕО)

ГЕРБ

Снимка и видео Борис Проданов, ВАРНА новини

Изготвили сме цялостна програма от 140 страници и върху всеки един ред и всяка една страница е мислено много. Това заяви по време на брифинг във Варна Даниел Митов, водач на листата на ГЕРБ/СДС в морската столица.

„Защото имаме опита, експертния потенциал и хората, които направиха всичко възможно, буквално работейки 24 часа в денонощието, за да изготвим документ, който, освен насочен към всеки един от икономическите сектори, да е логически свързан с останалите. И да сме сигурни, че се връзва с бюджета. Когато обещаваме нещо на хората или когато правим някакви планове е свършено необходимо да сме наясно, че те могат да се реализират“, каза Митов.

„Последните няколко месеца показаха, че в условията на криза ГЕРБ е единствената политическа сила, която има идея какво да се направи със сектора „Туризъм“. Отбеляза бившият спортен министър и кандидат-депутат от ГЕРБ Красен Кралев. „След като това е един от най-пострадалите сектори по време на пандемията, трябваше да има много мощна подкрепа от страна на държавата. Видяхме, че в бюджета на разхищението, който беше тази година, не беше предвидено никакво увеличение за бюджета на туризма. До 10% беше увеличен бюджета на министерството, докато в други сектори имаше 30%, 40% дори двойно увеличение на бюджетите, явно там са имали по-добра идея как да усвоят парите“, добави той. 

По думите на Кралев като бърза, мощна антикризисна мярка програмата на ГЕРБ предвижда рязко увеличение на средствата за реклама, за да бъдат привлечени към страната ни качествени туристи. „Заложили сме в програмата трикратно увеличение на средствата за реклама. Планират се 34 млн. лв. годишно да се изразходват за целта, като ще предложим ясен и конкретен план как да бъдат насочени тези ресурси към други пазари с потенциал, за да може да има наистина оптимален афект от тази инвестиция“, уточни Кралев.

Кметът на Варна напомни за липсата на отворени европейски програми в новия програмен период. За наличието на нула лева от тях и трикратно завишените цени на тока за общините.

„Поради това и лъжите на промяната за компенсиране на горивата и газа община Варна допълнително натоварва бюджета си, лишавайки други сфери от адекватно финансиране“, подчерта Иван Портних и посочи, че липсата на финансиране от централния бюджет проваля ключови инфраструктурни проекти на града.

„Важните проекти за Варна, замразени от Промяната са АМ”Хемус”, стартиране на АМ”Черно море”, Индустриалната зона Аксаково – Варна , леката железница, разширяване на бул.”Цар Освободител” – реализация в силно партньорство на стабилно централно управление с местната власт“, посочи кметът.

Любен Дилов-син на свой ред отбеляза, че в Плана за възстановяване, който ПП внесоха, думите туризъм и култура напълно отсъстват.

„9% ДДС за туризма, връщане на антикризисната мярка 9% ДДС на вино и бира, обединена браншова организация , минимум 25 евро субсидия на седалка във всеки чартър“, обобщи той.

ВН

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Подробности вижте във видеата:

Прочетете още:

Борисов: 2 години хаос, застой и пустош