Рецепта на деня: Бърза пица по селски

Пица по селски

Източник: recepti.gotvach.bg.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • тесто – 350 г готово
  • кетчуп – 4 с.л.
  • салам – 150 г Закуска
  • овче сирене – 60 г + с.л. от саламурата
  • яйце – 1 бр.
  • зехтин – 30 г + 1 с.л. за подмазване на тавата
  • чубрица
  • риган

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Ако не разполагате с готово тесто, можете да замесите най-обикновено меко (но не да лепне! ) тесто за хляб.

Намазнете тавата със зехтин и с ръка разстелете тестото по цялото дъно. Оставете на топличко да втаса (трябва да удвои обема си).

Намажете блата с кетчуп, поръсете с подправки. Използвам чубрица или риган, но изборът си е изцяло ваш.

Саламът се нарязва на кръгчета, после на половинки и се нарежда в кръг върху блата. По средата се чуква едно цяло яйце.

Натрошете овчето сирене отгоре и последно напръскайте със саламурата и зехтина.

Печете пицата на умерено силна температура до леко порозовяване.

От recepti.gotvach.bg

Четете още: