Момче се бори за живота си след опасна гонка с полицията

линейка

19-годишен шофьор без книжка е в тежко състояние и с опасност за живота след гонка с полицията и катастрофа.

От пресцентъра на МВР заявиха, че в 2:00 часа през нощта в района на 180 километър на автомагистрала „Тракия“ полицейски служители подали сигнал за спиране на лек автомобил.

Шофьорът не се подчинил, ускорил движението, направил е заблуждаваща маневра, че ще спре, и влязъл в насрещното движение на магистралата. За да предотвратят инцидент, полицаите включили светлинната сигнализация и тръгнали след него.

Предприети били заградителни действия от друг патрул. Нарушителят е бил принуден да напусне магистралата на първата възможна отбивка.

Малко след това автомобилът е катастрофирал, а полицейските служители незабавно са оказали първа помощ на водача.

„Младежът е със сериозни наранявания в реанимация и интубиран”, каза за БТА директорът на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” проф. Йовчо Йовчев. От думите му стана ясно, че има пряка опасност за живота на пострадалия.

Служителите на реда са успели да задържат пътуващите в лекия автомобил – четири лица, някои от които непълнолетни, които са се опитали да избягат от местопроизшествието. Пътниците не са пострадали. Справка за автомобила показва, че той е с прекратена регистрация, няма гражданска отговорност.

В сектор „Пътна полиция“ е започнато досъдебно производство.

От Tribune.bg

Четете още: