Смешникът Медведев вече натисна копчето: Ще защитаваме завладените територии с ядрени оръжия!

Медведев

Снимка ЕПА/БГНЕС

„Всички оръжия от арсенала на Москва, включително стратегически ядрени оръжия, могат да бъдат използвани за защита на украински територии, станали част от Русия.“ Това заяви бившият руски президент Дмитрий Медведев. От началото на войната дребосъкът е използван от Кремъл в ролята на клоун и обявява особено радикални и агресивни идея на съветската клика.

Още по темата:

US генерал се закани: Ако Русия използва ядрено оръжие, САЩ ще унищожат Черноморския флот

Долу Путин! Ужасът в Русия започна

По думите му референдумите, организирани от установените от Русия и сепаратистки власти в големи части от окупираната от Русия украинска територия, ще се състоят и „няма връщане назад“.

„Русия обяви, че не само мобилизационните способности, но и всякакви руски оръжия, включително стратегически ядрени оръжия и оръжия, базирани на нови принципи, могат да бъдат използвани за такава защита“, посочи Медведев.

Референдумите, които трябва да се проведат в контролираните от Русия части на украинските провинции Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие, както и част от провинция Николаев, се очаква да доведат до резултати, които преобладаващо подкрепят присъединяването към Русия.

Гласуването, организирано след няколко дни предизвестие при военна окупация, беше наречено измама от Киев и неговите западни съюзници, които освен това посочиха, че няма да признаят резултатите.

Ако бъдат официално приети в Руската федерация, окупираните територии, където украинските контраофанзиви набраха скорост през последните седмици, съгласно ядрената доктрина на Москва ще имат право на защита с руски ядрени оръжия.

Москва не контролира напълно нито един от четирите региона, които се очаква да се опита да анексира, като само около 60% от Донецка и 66% от Запорожка област се държат от руската армия.

lupa.bg

Прочетете още:

Долу Путин! Над 1300 арестувани на протестите в Русия, жена е пребита до смърт