Борисов в Търговище: Както каза Каспаров – фигурите са бели и черни. И ние сме на страната на белите фигури (ВИДЕО)

Бойко в Търговище.

Снимка и видео от "Фейсбук"

Искам да обясня на членовете на ГЕРБ защо до нашето лого стои логото на СДС. Това беше партията, която изведе България от комунизма, партията, която направи много за България. И добре, че дойде ГЕРБ след СДС.

Това заяви пред симпатизанти в Търговище лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Защо стигнаха обаче дотук? Защото техните лидери и не сме забравили за кръговете „Олимп“, на Агнешките главички, разбойническата приватизация. И те днес ще ми дават оценка.

Нашият най-голям съюзник са цените в магазините. Добре, че го имаше СДС, защото тогавалидерите на СДС работеха за БСП, както и в момента работят за БСП – те са си истинска лява партия.

Вчера имаше пост на Христо Иванов и на Корнелия Нинова. Иванов говори срещу Путин и президента, а Нинова – нея ще я цитирам дословно. Нинова говори обратно. Тези хора щели да работят заедно. Корените им са в старата комунистическа партия.

Ето ги цените на хранителните продукти – само за седмица са с 20-30 % нагоре. Дали можем да оправим това положение? Трудна работа. Когато дойдохме 2009 г. беше световната финансова криза, гръцката криза – фалираха държави. Но ГЕРБ беше як и измъкнахме България от кризата.

През 2013 г. при Орешарски фалира КТБ, не беше платен тока на американските ТЕЦ-ове бяхме осъдени от руснаците за реакторите, със сядането на бюрото видях, че сме с над 6 млрд. лв. назад. Дойдохме на власт, ГЕРБ беше як и платихме – на руснаците, на американските ТЕЦ-ове, подчерта лидерът на ГЕРБ.

И сме работили само така, че да се увеличава фискалния резерв. АМ „Хемус“ две години стои само да не я открият и да трябва да кажат, че ние сме я построили. Готова е, само трябва да й сложат маркировката, заяви Борисов.

Това са две години застой – с изключение на държавния ълг, който расте нагоре. Теглите еднакво, зле сте колкото и избирателите на „Промяната“. Ако останат тези, тука, където пише 36 млрд . дълг, ще станат 50 млрд. Имаме една много счупена държава. Помните ли, ней-елементарното, понеже се вижда с просто окол. По време на нашето управление заради майсторското ни управление на миграционната криза, бяхме направили нулева нелегална миграция. Вчера обявиха бедствено положение заради нелегална миграция. Питайте вашите съседи, роднини – защо при Бойко нямаше миграция, призова бившият премиер.

Светът е геополитика – първо с миграцията, гарантирам ви, че с президента Ердоган много бързо след 2 октомври ще решим този въпрос. Горивата – ще слязат надолу, казах ви как. Газа – също имам решение. Правил съм го 12 години. Не приказвам като тях така (…) пет моста, 4 тунела, 6 полета. През 90-те години така бяха пирамидите – тези са същите. Българският народ е обиран няколко пъти. Ще се справим, ако ни подкрепите – 12 години сме го правили. И приятелите ни в Европа са там, и в Турция, и във Вашингтон. Ще се справим, обеща лидерът на ГЕРБ.

Това, от което най-много ме е страх е изстрелването на ракети към Запорожката АЕЦ. И сега, когато виждам колко се изнервя обстановката, защото агресията на Путин е видима за всички. Целият демократичен свят сме категорично решени да го спрем, добави бившият министър-председател.

„Това, което прави Путин в момента е извън всякакъв нормален коментар – ядрен шантаж, бой по Запорожие. Ние веднъж вече с Чернобил сме яли попарата на ядрената авария. Първи сме по онкозаболявания. С ядрена авария приключва земеделие, туризъм“, заяви Борисов.

Представете си, че някой ни цели Козлодуй с ракети. А партията на „Промяната “ още не се е произнесла срещу Путин. В опорките им пише – никаква геополитика. Както каза Гари Каспаров – сега фигурите са бели и черни. И ние сме на страната на белите фигури. Не може да не съм против заедно с нашата партия срещу човек, който директно ни заплашва – с ядрено оръжие и ядрен шантаж. Затова трябва да се помага на Украйна, за да може да свърши тази война, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Не може петата и шестата партия да излъчват вицепремиери и да казват – нас хората са ни избрали. това не е нормално, ще събираме гилзите накрая. колко чудесно би било сега един як дясноцентристки блок да изведе България от кризата. И те вече се чудят – нашите американски приятели – защо мине не мине и Петков и Василев заявяват: „На нас никакви американци не могат да ни кажат нищо“. Кирил Петков в Брюксел обясняваше, че аз съм против Република Северна Македония да започне преговори- Петков не знае, че в същото време в Банкя, с Урсула фон дер Лайен говорим, та се наложи на другия ден ние да внесем предложението, за да го опровергаем за лъжите му в Брюксел.

АМ „Хемус“ ще я има – за Търговище тя е като пълноводна река. „Хемус“ ще я има, заяви категорични Борисов. Ние законно строихме, с инхаус процедури, които са разрешени от ЕС. Затова строихме с инфаус, защото са бързи. Бързото построяване на АМ „Хемус“ е решаващо за бизнеса. Да сте живи и здрави, завърши изказването си лидерът на ГЕРБ на срещата с избиратели, симпатизанти и членове на партията в Търговище.

Гледайте във видеото:

zonanews.bg

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Още по темата:

„Медиана“: ГЕРБ мачка с поне 10% разлика. Битка за второто място между ПП, БСП, Възраждане и ДПС (ГРАФИКИ)