Рецепта на деня: Свинско в сос на тиган (от тефтерчето на баба)

Свинско в сос на тиган.

Източник ВИЛИ-Виолета Матева, gotvach.bg

Продукти:
свински пържоли – 2 бр.
сол
черен пипер
риган
сос
масло – 40 с.л.
брашно – 1 с.л.
пилешки бульон – домашен или 1 кубче
лимонов сок
чесън – 3 бр. скилидки

Приготвяне:
Нарежете месото на свински хапки, поръсете сол, черен пипер и риган. В загрято олио се запържва, докато стане златисто.

Отделно в тиган се загрява масло, добавете брашното и бъркате с телена бъркалка за кратко. Наливате пилешкия бульон, разтворен в топла вода, и бъркате за 2-3 минути.

Сложете месото в соса и овкусете с нарязани скилидки чесън, лимонов сок и сол на вкус.

Гответе на умерен огън, докато сгъсти и дръпнете от котлона. Сервира се свинското в сос поръсено с магданоз и с топъл хляб.

Добър апетит!

Прочетете още: