„Шумен“ бие убедително за ЧРД на капитана си

Шумен - Фрегата

Източник Пресслужба ХК "Шумен 61", Десимира Тончева

Убедителна победа над завърналия се в мъжкия хандбален елит отбор на „Фрегата“ (Бургас) извоюва „Шумен 61“ – 34:23 (18:8). Успехът бе в чест на капитана на шампионите Йордан Михайлов, който празнува рожден ден в деня на мача.

Хандбалистите на треньора Никола Карастоянов очаквано демонстрираха по-висока класа срещу младия тим на Бургас и на практика убиха интригата още в първите десетина минути.

И през първото полувреме, и след почивката домакините демонстрираха много здрава, гъвкава и агресивна защита, която бургазлии трудно успяваха да пробият. Това се вижда и от резултата на полувремето.

Шампионите редуваха светкавични контри с хубаво постепенно нападение. Като топреализатор в двубоя се отличи крилото Димитър Грозев.

На вратата през първото полувреме перфектни изяви имаше Ивайло Костов, който направи 17 спасявания. Той отрази и 7-метров наказателен удар, и добавката към него.

Доста от бързите атаки „Шумен 61“ реализира след добри намеси на вратаря и извеждащи пасове от дълбочина.

Освен Грозев с ефектни, красиви стрелби се отличиха Теодор Добрев, Кирил Савов, Тансер Юсню и младият Берк Гюнай. За наслада на публиката при една от бързите атаки технично и зрелищно се разписа Александър Димитров.

Последните 10 минути Никола Карастоянов заложи почти изцяло на юношите, като в състава останаха по-опитните Теодор Димитров и Кирил Савов.

След почивката 4 спасявания на вратата записа и Хасан Хасанов. Домакините можеха да спечелят много по-убедително, но в последните няколко минути юношите на шуменци сгрешиха няколко атаки и сериозният им голов аванс малко падна.

Заради травми срещата пропуснаха опитните Бранимир Балчев и Димитър Пламенов.

Следващият мач на шампионите е на 22 октомври в „Арена Шумен“ срещу „Спартак“ (Варна).

Гостуването на „Локомотив“ (Горна Оряховица) се отлага заради изборите на 2 октомври.

„Доволен съм, момчетата се раздадоха. На последната тренировка им казах, че срещу „Фрегата“ искам да видя хъс и борба и това се случи. В нападение има още какво да усъвършенстваме, но в крайна сметка още е едва началото на сезона. Юношите се включиха добре. През последните 5 мин. малко се стреснаха от отговорността, която трябва да поемат, но с тренировките нещата ще се получат. Надявам се, че през последните 3 седмици, в които нямаме официални мачове, ще се възстановят контузените Бранимир Балчев и Димитър Пламенов, които са много важни състезатели в отбора“, коментира треньорът на шампионите Никола Карастоянов.

Съставът на „Шумен 61“: Костов, Ал. Димитров-4, Кирил Савов-3, Димитър Грозев-8, Виктор Каников-1, Тансер Юсню-4, Йордан Михайлов (Хасан Хасанов, Николай Николов-2, Теодор Добрев-3, Георги Атанасов, Енгинджан Сали-1 ТеодорДимитров-2, Берк Гюнай-3, Кадир Мехмедов, Стефан Ефтимов-3).

Пресслужба ХК „Шумен 61“, Десимира Тончева

 Прочетете още:

Най-известната волейболистка печели 50 пъти повече пари без екип