Рецепта на деня: Традиционно свинско с картофи на фурна

ВАРНА новини лого

Източник: Recepti.gotvach.bg.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • свинско месо – 700 г
  • картофи – 1 кг
  • сух лук – 1 глава
  • олио – 6 с.л.
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • чубрица – 2 ч.л.
  • сол – 1 с.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарежете месото на свински хапки, поръсете сол, черен пипер и риган.

В загрято олио се запържва, докато стане златисто.

Отделно в тиган се загрява масло, добавете брашното и бъркате с телена бъркалка за кратко. Наливате пилешкия бульон, разтворен в топла вода, и бъркате за 2-3 минути.

Сложете месото в соса и овкусете с нарязани скилидки чесън, лимонов сок и сол на вкус.

Гответе на умерен огън, докато сгъсти и дръпнете от котлона.

Сервира се свинското в сос поръсено с магданоз.

От Recepti.gotvach.bg

Четете още: