Рецепта на деня: Традиционно свинско с картофи на фурна

Източник: Recepti.gotvach.bg.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- свинско месо – 700 г
- картофи – 1 кг
- сух лук – 1 глава
- олио – 6 с.л.
- червен пипер – 1 ч.л.
- чубрица – 2 ч.л.
- сол – 1 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете месото на свински хапки, поръсете сол, черен пипер и риган.
В загрято олио се запържва, докато стане златисто.
Отделно в тиган се загрява масло, добавете брашното и бъркате с телена бъркалка за кратко. Наливате пилешкия бульон, разтворен в топла вода, и бъркате за 2-3 минути.
Сложете месото в соса и овкусете с нарязани скилидки чесън, лимонов сок и сол на вкус.
Гответе на умерен огън, докато сгъсти и дръпнете от котлона.
Сервира се свинското в сос поръсено с магданоз.
Четете още: