Читател: Жилищен блок е под вода заради ВиК авария. От дружеството нехаят

авария

Жилищен блок в Шумен е под вода заради ВиК авария. По думите на живущите от дружеството нехаят по въпроса, а хората газят във вода до глезените. Сигнал за случващото се подаде читател на „ВАРНА новини“ с молба да се даде гласност на проблема. Публикуваме писмото, изпратено на редакционната ни поща без редакторска намеса:

„Казвам се Кадрие Керим и това, за което ще разкажа се случва на адрес гр. Шумен, ул. Средна гора № 2 вх. 3

Ще започна първо с въпросите, които живущите в блока отправят към управителят на ВиК гр. Шумен!

  1. Кой ще ни плати щетите нанесени в резултат на безотговорното ви отношение?
  2. Кой ще отводни основите на входа?
  3. Кой ще отстрани аварията?
  4. И не на последно място: Какво чакаме да се случи – нещо непоправимо ли?

Сега накратко да обясня: След авария възникнала на 23.09.2022 г. целият град Шумен остана без вода до късните часове на 24.09.2022г. След като беше пусната водата на 24.09.2022 г. установихме, че във входа ни има теч на чиста питейна вода, който НЕ Е ОТ ТРЪБИТЕ ВЪВ ВХОДА и най-вероятно от налягането при пускането на водата се е спукала тръбата!- думи на „екипа на Вик”.

Подадохме сигнал на дежурния телефон на ВиК гр. Шумен. Дойде екип – 1 служител на дружеството и каза: Да, аварията е преди тръбите, които влизат във входа ще трябва да се разкопае и спре теча, който пълни основите на входа и от там мазите, и след това ще се отводнят мазите.

Да уточня водата извира  от основите, защото няма другаде къде да избие.

От неделя ние чакаме дружеството да отстрани аварията. Звъняхме на 112 от там вдигат рамене, свързаха ме с дежурен в общината и той отговори, че ще предаде, но това не е в компетенцията на общината.

Прилагам видео, на което се вижда шахта, която е към основите на блока и се вижда колко е дълбоко нивото на водата там!

Ясно е, че в мазите всеки си съхранява предмети – част от нещата са мебели, дърва, дървесни  пелети и гипсокартон, които вече не могат да се използват за нищо!

Обмисляхме вариант да извикаме фирма и с помпа да отводни, но това не е решение, докато не се отстрани ВиК аварията вода ще има!“