На експертна среща, инициирана от ГЕРБ/СДС- Варна, бизнесът каза: АМ „Хемус” и Черно море” ще отворят Варна за инвестиции и икономика

ВАРНА новини лого

Източник: Пресцентър на ГЕРБ - Варна.

Новият подход за финансиране със средства на ЕС до 2027 г., необходимото партньорство между различни заинтересовани страни, включване на бизнеса в интегрирани териториални инвестиции и по линия на индустриални паркове бяха основните въпроси, разисквани на експертна среща, инициирана от кандидатите за народни представители от варненската листа на ГЕРБ/СДС.

Тя беше проведена с интересна презентация на експертите Надежда Петкова по „Стратегическо планиране и регионално развитие” и Теменужка Николова по „Социално –икономически и финансови анализи”. Представената актуална информация предизвика интересна дискусия сред участниците – представители на строителния, туристическия, хотелиерския бранш. Темите бяха анализирани с оглед на възможностите за приложение на новия подход за финансиране до 2027 г. във Варна и региона, с приетия от ОбС План за интегрирано развитие на морската столица. Участниците се обединиха от категоричното мнение, че без АМ”Хемус” и „Черно море” няма как Варна да се отвори за инвестиции и бизнес. Кандидатът за народен представител от ГЕРБ/СДС –Варна Павел Христов посочи причините за сериозното забавяне на Плана за възстановяване за България.

„Средствата в Плана би било разумно да се насочат за иновации в енергетиката, а не за батерии, чиято ефективност е твърде спорна за енергийните експерти. Черно море предлага множество потенциални възможности за осигуряване на енергийната независимост на страната ни, като газовите хидрати и сероводорода например. Инвестиции в проучвания и развитие на нови технологии за добив биха имали много голяма добавена стойност за страната, а за Варна могат да се окажат ключови за развитието на региона”, коментира той.

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ/СДС Красен Кралев обясни защо Планът не е успял в Брюксел –заради екзотичните батерии и бизнеса на медиен олигарх, докато съседните страни вече използваха и изхарчиха европарите, за да си помогнат в тежките кризи за бизнеса и хората.

Адв. Бранимир Балачев постави въпроса за Индустриалната зона Аксаково-Варна, чийто проект отлежава в МРРБ от лятото на 2021 г. В срещата участваха още кандидатите за народни представители от ГЕРБ/СДС–Варна Милена Димова, Николай Малев, Станислав Йорданов, Антон Любенов.

Работна среща
Източник: Пресцентър на ГЕРБ – Варна.
Работна среща
Източник: Пресцентър на ГЕРБ – Варна.

Пресцентър на ПП ГЕРБ – Варна

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Четете още: