Рецепта на деня: Бърз, лесен и вкусен бъркан тутманик

Тутманик

Източник: recepti.gotvach.bg.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • кисело мляко – 250 г
  • сода бикарбонат – 1 ч.л.
  • яйца – 3 бр.
  • краве масло – 125 г
  • сирене – 200 г
  • кашкавал – 100 г
  • брашно – 2 ч.ч.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Добавете содата към киселото мляко и разбъркайте. Разбъркайте 3 яйца. Добавете содата и киселото мляко към яйцата. Добавете 100 г разтопено масло към сместа.

Добавете сиренето и разбъркайте. Добавете кашкавала и разбъркайте.

Добавете брашното постепенно, докато разбърквате. Намажете тавичката с 25 г разтопено масло и поръсете малко брашно.

Печете бързия бъркан тутманик 25 мин на 220 °C в предварително загрята фурна.

От Recepti.gotvach.bg

Четете още: