Славена Точева: Единствено усилията и упоритата работа са способни да те доведат до успеха

Коя е Славена Точева, какво не знаят хората за нея, помощ или пречка е красотата за жените в политиката.. на тези и още въпроси в ексклузивно интервю за „ВАРНА новини“ Славена Точева – едно от младите лица от Варна на политическата сцена!

 

Вие сте едно от новите лица на ГЕРБ във Варна, депутат в 47-то Народно събрание и кандидат за народен представител на предстоящите избори, какво Ви провокира да се впуснете в политиката?

Мотивирана съм да се занимавам с политика, защото тя предоставя възможности за реализацията на надличностни цели – различни каузи, идеи и проекти, които могат да бъдат полезни за много хора и да подобрят качеството им на живот.

Аз съм представител на младото поколение в политиката и се стремя от най-високата трибуна в държавата – тази на Народното събрание, да давам гласност на проблемите и нуждите не само на гражданите на Варна, но и на цяла България.

 

Коя всъщност е Славена Точева и какво не знаят хората за Вас?

Аз съм горда майка на син, владея четири езика, работила съм като еколог в частния сектор, завършила съм „Управление на туризма“ в Стопанската академия в Свищов, Екология, също така съм и магистър-финансист.

Мое качество, за което често хората не предполагат, е, че аз съм доста самокритична. Разбира се, понякога това не е в моя полза, но истината е, че съм перфекционист и винаги знам, че съм способна да се представя и по-добре. В работата си имам високи очаквания от себе си и това ми помага непрестанно да се стремя да се развивам и да опитвам отново и отново докато не достигна целта си.

 

Безспорно сте изключително привлекателна млада дама. Красотата помага или е донякъде пречка за жените в политиката?

Красотата може да допринесе, за да представиш идеите си по по-атрактивен за околните начин, но умната жена знае, че единствено усилията и упоритата работа са способни да те доведат до успеха.

Точева

 

Какво не Ви харесва и какво бихте променили в качеството си на народен представител?

Старая се със собственото си поведение и с качеството на работата си да допринеса да се възстанови доверието в Народното събрание.

Хората трябва да виждат съюзници в лицето на народните представители, които да правят всичко възможно техните проблеми да бъдат чути, отразени и разрешени.

 

Как протича обикновено един Ваш ден?

През работната седмица се опитвам да започвам деня си с бърза тренировка. Често пъти прочитам новините набързо докато пия сутрешното си кафе. Работата в Народното събрание е динамична и там преминава почти целият ми ден.

Добре е човек всеки ден да се опитва да предприема някакви конкретни действия, които да го водят с още една стъпка по-близо до целите му – и в личен, и в професионален план.

 

С какво обичате да се занимавате в свободното си време? Разполагате ли с достатъчно такова и за какво, например, не Ви достига?

Освен да спортувам, в свободното си време обичам да пътувам, това ме успокоява и ми помага макар и за кратко да се откъсна от забързаното ежедневие и да изчистя мислите си. Почитател съм на тренировки по бойни спортове, като типично мъжко момиче, както и в политиката, за тях са необходими остър ум, хладнокръвие и присъствие на духа.

Най-много от всичко обаче обичам да прекарвам време със сина си. Той ме зарежда и ми дава мотивация. Времето, прекарано с него, никога не ми достига.

Мариана Стойкова

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Прочетете още: 

От първо лице: Доц. Медиха Хамза за предизвикателствата в живота си