Изграждат ново улично осветление в части от район „Владислав Варненчик“

Владислав Варненчик

Започна изграждането на ново улично осветление в части от район „Владислав Варненчик“ във Варна. Новината съобщи районният кмет Николай Костадинов.

„Уважаеми съкварталци, информирам Ви, че започва очаквания ремонт на уличното ни осветление! Стартираме с изграждане на ново осветление на части от Района, в които досега липсваше такова: – СО“ Ментеше“ в участъка на Захарна фабрика; бл.307- вх.4,9,10 и 11; бл.18- вх.от 1 до 8; подлеза на бул.“Света Елена“. Според изпълнителите това трябва да се случи до декември, заедно с възстановяването на стълбовете и захранващите касети пострадали от вандализъм, ПТП или природно явление.

Амбицията ни е да продължим през следващата година с: новите паркинги в Кайсиева градина – зад блокове – 201, 202, 211, 212, 215, 221 и 222; ново осветление на паркчето до Борисова воденица; алеята южно от бл.22, вх.18 към вх.7 на бл.21 и на детската площадка пред бл.214.

Още – през тази и следващата година ще се извърши подмяна на стари осветителни тела с нови лед такива по улиците, детските площадки, селищните образувания… Искрено се надявам, че и политическата обстановка в страната ще се нормализира, за да можем да продължим с преобразяването на нашия Район!

До края на годината, би трябвало да започнем и ремонта на ул.“Кольо Фичето“ в ЗПЗ, както и с цялостния ремонт на части от първи микрорайон. След като не получихме помощ от държавата за северната част на втори микрорайон – Кайсиева градина, Община Варна промени стратегията си и вече имаме уверението, че се разработва друг вариант, за да може още през следващата година да довършим започнатото и в северната част на микрорайона. Благодаря за вниманието!“, написа във Фейсбук кметът на район „Владислав Варненчик“.