Кирил Петков много държи ГЕРБ да сформира правителство

Петков

Снимка: 168chasa

„Мисля, че е задължително ГЕРБ да сформира правителство, защото в противен случай ще се окаже, че през цялото време са правили една реторика, че знаят как да направят ред в хаоса и всички техни обещания, а не могат реално да носят политическата отговорност“. Това заяви пред БНТ лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

„ПП ще е в позиция на конструктивна опозиция“, обещава още той.

„Няма да се коалираме с ГЕРБ и ДПС, ние сме последователни. Първата политическа сила носи голяма отговорност. Отказваме да преговаряме с ГЕРБ. ГЕРБ имат голям избор, ДПС е логичен коалиционен партньор, например и „златен пръст“ от „Възраждане“. При всички тези възможни комбинации би било безотговорно първата политическа сила да не сформира правителство, не е лесно, но това е отговорността да си победител“, каза Петков.

„Всичко, което върви срещу модела нулева толерантност към корупцията, всичко, което е срещу пенсионерите да бъдат с ниски пенсии, а 6 фирми да получават пари – ще се борим, ще бъдем гласна опозиция“, каза той.

„През последните 7-8 месеца инфлацията заля цяла Европа и животът стана много скъп, много хора се разочароваха, те са в малките населени места и решиха да не отидат да гласуват“, добави лидерът на „Продължаваме промяната“.

Кирил Петков подчерта, че няма да се сливат парламентарни групи, например между ПП и „Демократична България“.

„Това не е резултатът, на който се надявахме. Ако ни сложите между дясно и ляво, ние сме точно център“, каза още Кирил Петков.

Четете още:

При 99,84% обработени протоколи: Седем политически формации влизат в Народното събрание