Предимно слънчево ще бъде през следващите дни

Пътят Пчелник - Горен чифлик

Пътят с. Пчелник - с. Горен чифлик. Снимка: Андрей Андреев, ВАРНА новини.

През нощта ще преобладава ясно и почти тихо време. Сутринта на места в котловините и около водните басейни ще се образува мъгла, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитирани от БТА. Атмосферното налягане ще се повиши още и ще е значително по-високо от средното за месеца.

Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°, в София – около 6°. Утре ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен вятър от север. Максималните температури ще са 16° и 21°, в София – около 16°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 19°-21°. Температурата на морската вода е от 16°-20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 4°.

През следващите дни ще е без валежи. Температурите ще се повишат още малко и преобладаващите ще са: минималните между 6° и 11°, а максималните – от 18° до 23°. Ще преобладава слънчево време; сутрин за кратко на места в низините и котловините ще има ниска облачност и намалена видимост, а по-късно през деня – разкъсана висока облачност. В петък ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

От Dnesplus.bg

Четете още: