Ситуацията в Донбас ще бъде стабилизирана, Русия ще може да развива тези територии, заяви Путин

Владимир Путин

Снимка ©Reuters

Русия очаква обстановката в Донбас и в другите контролирани от нея територии да се стабилизира и спокойно да може да развива тези региони. Това заяви по видеоконферентна връзка президентът Владимир Путин на среща с учители, цитиран от ТАСС.

„Разбира се, очакваме ситуацията да бъде стабилизирана, ще можем спокойно да развиваме тези територии, помагайки ви да укрепите страната като цяло. На вас и всички хора в тези територии, които в продължение на дълги години заедно с вас търпяха лишения и в сърцето си се стремяха да се присъединят към Русия – дълбок поклон“, каза той, обръщайки се към учителка от град Макеевка в самопровъзгласилата се Донецка народна република.

В изказването си, излъчено на живо по телевизията, Путин съобщи, че е подписал указ с „корекции“ на частичната мобилизация за някои категории учащи.

В частност става дума за отлагане на военната служба за категории студенти като тези, които са се записали да учат в акредитирани частни университети, както и за младежи, записани в програми за следдипломна подготовка, посочва Ройтерс.

Путин добави, че Русия изпитва „голямо уважение“ към украинския народ въпреки, по думите му, „сегашната ситуация“.

От БТА

Четете още: