Росен Желязков: Ние говорим за широко правителство без участие на политици

ВАРНА новини лого

Снимка: Официален сайт на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Ние говорим за широко програмно правителство без участие на политици, коментира Росен Желязков пред БТВ усилията на партия ГЕРБ да реализира първия мандат за съставяне на правителство след изборите на 2 октомври. Той уточни, че става дума за широко правителство без участие на политици и лидери на партии.

Така Росен Желязков, който ще е депутат от ГЕРБ обясни поканата на лидера на партията Бойко Борисов към останалите политически сили в 48-то Народно събрание за сформиране на редовен кабинет. В този смисъл той подчерта, че не става дума за коалиция.

„Затова тръгнахме на варианта за контактна група, за да се отсеят важните от маловажните въпроси и ако се постигне разбиране за това коя е платформата за политическото управление през следващите няколко тежки месеца, тогава да започне политическия разговор“, изтъкна политикът.

Желязков коментира и думите на Борисов от вчера, че се отнася с уважения към „Възраждане“ и вижда в тяхно лице сериозни хора, с които обаче имат идеологически различия.

„Щом са получили доверие и са си удвоили резултата, значи са сериозен политически фактор, който не бива да бъде неглижиран само защото имаме различия, които различия не ни позволяват да правим с тях общо управление, но не ни пречат да водим разговори по съществените теми от дневния ред на обществото“, поясни депутатът от ГЕРБ.

По думите му в момента трябва да се търсят нестандартни решения, а не да се политиканства заради тежката ситуация, в която се намираме.

„Имаме всички основания да считаме, че рецесията предстои. Това ще доведе до намаляване на вътрешното потребление. Няма изгледи енергоносителите да се върнат на нивата от 2021 г. Имаме всички основания да считаме, че рано или късно ще стигнем до икономическа депресия след една тежка зима“, подчерта Желязков.

От Dnesplus.bg

Четете още: