Министърът на туризма Илин Димитров поиска премахване на обществени поръчки за реклама в социалните мрежи

ВАРНА новини лого

Снимка: Борис Проданов, ВАРНА новини.

Министърът на туризма Илин Димитров поиска премахване на обществени поръчки за реклама в социалните мрежи. Той коментира предизвикателствата пред туристическия сектор в страната на брифинг в Икономически университет – Варна, където беше открит Иновационен порт Варна.

„Присъстваме на историческо събитие за град Варна, което ще ни позиционира на картата на Европа“. Иновационният порт Варна ще е втори в света и ще ни помогне да развием иновациите от които имаме нужда“, коментира той и добави че туризмът е включен индиректно в Плана за възстановяване и устойчивост.

„В Плана за възстановяване и развитие ние сме включени индиректно. Важно е да разтълкуваме правилно сигналите, които получаваме по този план. Във времена на кризи туризмът страда най-много и неговото подпомагане е от изключителна важност. Ще продължа да настоявам основните мерки за туризма – 9% ДДС и таван на тока. Надявам се да бъде приет и таван на газа и горивата“, каза той.

По негови думи е важно да се се увеличи бюджетът за реклама. Той посочи, че към днешна дата българският бюджет за реклами на родния туризъм в чужбина е 18 млн. лв. докато в Гърция стойността е 200 млн., а в Турция – 410 млн.

Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев заяви, че пари за иновации в родната икономика има и че вече е отворена втората процедура по плана за възстановяване и устойчивост. Тя предвижда внедряване на ИКТ решения и киберсигурността.

ВАРНА новини

Подробности можете да научите от видеата на Борис Проданов:

Четете още:

Откриха Дълбоко технологичен иновационен порт в Икономически университет – Варна (СНИМКИ и ВИДЕО)