„ДеБъ“ ще внесат предложение за военна помощ за Украйна

ВАРНА новини лого

Владислав Панев

Във вторник от ДеБъ ще внесат предложение за даване на военна помощ на Украйна. Това заяви пред NOVA NEWS Владислав Панев от „Демократична България”.

„Законодателният процес трябва да започне да тече. Ние сме внесли около 20 законопроекта, все важни, предстои гласуването на бюджета”, каза Панев. Той не вижда в гласуването за председател на НС оформило се мнозинство. „Дори да има някаква светеща лампичка, не мисля, че това е крайно решение”, каза Панев.

Преди това той коментира, че идеята за ротационно председателство на НС е била по-добра от настоящото положение.

„Бяхме готови да издигнем кандидат, ако бяхме видели, че може да се събере мнозинство около такава кандидатура”, каза Панев. „Очаквахме да се намери решение. И то не политическо. По някакъв критерий, който няма да донесе допълнително напрежение”, каза Панев.

Относно кандидатурата на Кристиан Вигенин, депутатът каза, че и с подкрепата на ДБ, той нямаше да събере нужните гласове.

Относно отказа на ДБ да участва в преговорите с контактната група на Росен Плевнелиев и Соломон Паси, Панев каза, че от ДБ не смятат, че подобни разговори биха довели до позитивни резултати и решения.

Прочетете още:

Рашков като истински комунист! Мълчи „до дупка“ в неудобно интервю (ВИДЕО)