Община Варна прави всичко по силите си за решаване на проблема с басейна (АУДИО)

ВАРНА новини лого

Снимка narodensport.eu

Община Варна е предложила алтернативни варианти за тренировка на клубовете по водна топка и синхронно плуване, заради временно затваряне на един от басейните в ПК „Приморски“ – „Алекси Алексиев“. Проведена е работна среща с родители и с представители на всички клубове, предложен е вариант за премахване на коридорите в закрития басейн „Юлиян Русев“, за да могат да бъдат провеждани тренировки водна топка и синхронно плуване. Представителите на клубовете по водна топка обаче са отказали.

Това стана ясно на пресконференция днес с участието на Коста Базитов, зам.-кмет,  Венцислав Младенов,  директор на ОП „Спорт Варна“ и Кристиан Димитров, директор на дирекция „Спорт“. По време на брифинга бе припомнено, че Община Варна изцяло поема издръжката на спортните бази и покрива всички разходи по експлоатация на плувните съоръжения. Спортните клубове  ги използват абсолютно безвъзмездно. Таксите, които родителите плащат за тренировки на децата, не влизат в общината, а отиват директно в съответните клубове. 

На 01.10.2022 г. е започнала годишната профилактика на басейн „Алекси Алексиев“, като по график той е трябвало да бъде отворен на 14.10.  Междувременно, заради икономическата криза и тройно увеличените цени на препаратите за обработка на водата, фирмата, която ги доставя, е прекратила договора си с общината.  От ОП „Спорт Варна“ веднага са инициирали нова обществена поръчка по ЗОП за избор на доставчик на препаратите. Ако поръчката не бъде обжалвана, минимумът за избор на изпълнител е около два месеца. Венцислав Младенов припомни още, че годишната издръжка на ПК „Приморски“ е около 40 млн. лв., като за препарати се заделят около 200 000 лева. С новите цени сумата, необходима за химикали, ще стане около половин милион лева. 

Чуйте в необработен вариант от „БНР – Радио Варна“ всичко, което се каза на брифинга:

Прочетете още:

С нов треньор и амбиции Варна-ДКС започва участието си в женското волейпървенство