Времето ще е чудно! Наслаждавайте му се (ВИДЕО)

Есен.

Снимка pixabay

Слънчево време ни очаква цял ден. Сутринта на места в източните райони, в Горнотракийската низина и по поречието на Дунав ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Минималните температури в съботния ден ще са между 3° и 8°, на морския бряг – от 8° до 12°, а максималните – между 18° и 23°.

Времето в София

През нощта срещу неделя ще е предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще се около 5-6°С. През деня ще преобладава слънчево време. Максималните температури слабо ще се понижат и ще са между 22-24°С, предава MeteoBalkans.

Времето по Черноморието

През деня ще преобладава разкъсана облачност. Ще духа умерен вятър от североизток. Максималните температури на въздуха ще са 20-23°С. Вълнението на морето ще е около 1-2 бала.

Времето в планините

През деня ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от север. Максималната температура на 1200-1300 метра ще е около 15-17°C, на 2000 метра – около 12°С.

Времето на Балканите

Очакваме чудесно време на полуострова. В сутрешните часове на места в равнините и низините ще има мъгла или ниска облачност. Температурите слабо ще се повишат.

Прогноза за фини прахови частици

Очакваме завишаване на ФПЧ над София, Пловдив и Пазарджик, като стойностите им ще са около 50-60 µg/m3 при средноденонощната норма е около 50 µg/m3.

Видео:

Прочетете още:

Тези светци ни учат на смирение и любов – ето кои имена трябва да почерпят