От ПИК: Хазарта със средния пръст, разкекерчената Рут, Козата с гимнастиката в парламента… истинското лице на родния прогресивен либерален естаблишмънт

ВАРНА новини лого

Колаж: ПИК

Ицо Хазарта от „Промяната“ ни показва среден пръст от депутатската банка. Вчера възпяваше косчето, днес ще ни поучава как да възпитаваме децата си.

Рут Колева, фенка на жълтопаветната „Да, България“, стигна дотам, че си рекламира кълките, разчекната върху костите на жертвите от Априлското въстание.

Козата, депутатка от същата „Да, България“, страда, че все още старите български танкове не са на фронта, но иначе дава съвети на младите майки как да се грижат за новородените.

Лена от „Продължаваме промяната“, на Миро и Хазарта, но най-вече на Киро, прибираше петцифрени хонорари от държавната банка, при това в очевидно конфликт на интереси.

Но всичко е точно!

Ицо Бойкикев скача в джипа на подсъдимия Бобоков. Не обсъждат лобистки закони, а музейче в Русе. Корабче плува ли, плува…

Но всичко е точно!

Последната петилетка и особено последните 2-3 парламента и едно правителство ни показаха истинското лице на родния прогресивен либерален естаблишмънт. За тях – историята и традициите са нещо срамно и смешно. За тях правилата и законите са врата в полето. Обръщат в панаир и се изкарват жертви – все едно са мечки на синджир, ако някои дръзне да им потърси отговорност. Тичат да се жалят из посолства и по телевизията, ползвайки алибито – аз искам реформа и промяна, заради това тези, които ми търсят отговорност ме преследват.

Институциите им пречат – за година и половина разбиха МВР, превръщайки го в политическа милиция. Ликвидираха родната „Антимафия“, за да са недосегаеми спонсорите им, сега идва ред на главния прокурор, на първите съдии и на правителството на съдебната власт. За да си осигурят спокойствие.

А в нормални държави:

– Хазарта никога повече няма да е депутат, а днес го ползват за рекламно лице на „Промяната“.

– Рут щеше да бъде най-малкото глобена, но тук соросоиден съдия ще каже, че това е изкуство, жената изразява отношението си към историята.

– Войнолюбивата Коза щеше да гледа парламента по телевизора, а не да си прави сутрешна гимнастика в пленарната зала на Народното събрание.

– Лена щеше да е пратена на съд, но у нас КПКОНПИ и прокуратурата не смеят да я пипнат.

– Бойкикев отдавна щеше да е бивш политик, уличен в срамен конфликт на интереси, но тук БТВ и Нова телевизия и дума не проронват за скандалните му спявки с олигарси.

У нас обаче – Киро и Асен, доказано най-слабите премиер и финансов министър в последните 32 години, се готвят пак да управляват.

При това с гласовете на онзи, когото незаконно арестуваха.

Но всичко е точно.

pik.bg

 

Прочетете още: 

Борисов: Кирил Петков е последният, който може да говори за отделни разговори с депутати – той пазаруваше от ИТН